زمینه
سرطان یک بیماری پیچیده با چندین تغییر ژنتیکی و اپی ژنتیک است. از دهه ها ، ویژگی بارز سرطان درمانی شیمی درمانی است. داروهای سیتوتوکسیک سلولها را به سرعت در حال تقسیم و بدون تمایز کافی بین سلولهای طبیعی و سرطانی و در نتیجه عوارض جانبی شدید در بافتهای طبیعی پاک می کنند. اخیراً ، استراتژی های مربوط به درمان سرطان بر هدف قرار دادن پروتئین های خاص در رشد و پیشرفت تومور متمرکز شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان سمیت سلولی ۶۵ عصاره خام از ۳۵ گیاه دارویی سودان به سمت رده های مختلف سلولی سرطان بیان شده است که مکانیسم های مولکولی مقاومت در برابر شیمی درمانی کلاسیک (دو انتقال دهنده کاست اتصال ATP ، ABCB1 (P-glycoprotein) و ABCB5 ، مهار کننده تومور) را نشان می دهند. p53 ، گیرنده فاکتورهای رشد اپیدرمی (EGFR) و هدف از این مطالعه شناسایی عصاره های گیاهی و ترکیبات جدا شده از آنها با فعالیت نسبت به سلولهای تومور مقاوم به دارو بود.
مواد و روش ها
برای بدست آوردن عصاره خام از گیاهان ، ماساژ سرد انجام شد. برای تعیین سمیت سمیت عصاره های گیاهی از روش رزازورین استفاده شد. نمایش پروفایل mRNA مبتنی بر ریزآرایه ، مقایسه و تجزیه و تحلیل خوشه ای سلسله مراتبی برای شناسایی ، که ژنها با حساسیت یا مقاومت به آمبروسین ، ماده اصلی تشکیل دهنده فعال ترین عصاره Ambrosia maritima در ارتباط هستند.
نتایج
نتایج آزمایش رزازورین در تومورهای مختلف نشان داد که Lawsonia inermis ، Trigonella foenum-graecum و Ambrosia maritma فعالترین عصاره های خام بودند. Ambrosin به عنوان یک اصل فعال A. maritima برای پروفایل بیان مبتنی بر ریزآرایه انتخاب شد. ژن های گروه های مختلف عملکردی (تنظیم کننده های رونویسی ، انتقال سیگنال ، انتقال دهنده های غشایی ، سازمان اسکلت اسکلتی ، چاپونها ، توسعه سیستم ایمنی و ترمیم DNA) با پاسخ خطوط سلول تومور به آمبروسین ارتباط معنی داری داشتند.
نتیجه
نتایج نشان داد که سمیت سمیت و مطالعات فارماکوژنومی گیاهان دارویی سودان یک استراتژی جذاب برای توسعه داروهای جدید سرطان با فعالیت در راستای رده های سلولی که در برابر عوامل ضد سرطانی مستقر هستند فراهم می کند.