این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین سیستمهای مغزی-رفتاری گری ویلسون و ویژگی های شخصیتی با تصویرسازی ذهنی هیجانات، در گروهی از دانش آموزان دختر، اجرا شد. روش پژوهش، توصیفی-تحلیلی وجامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان سال سوم وچهارم متوسطه شهرستان اسلامشهردرسال تحصیلی ۹۴-۹۵ بودند. حجم نمونه ۲۰۰ دانش آموز بود که ازرشتههای مختلف به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل فرم کوتاه ۶۰ سوالی نئو، فرم ۲۸ سوالی گری-ویلسون و پرسشنامه محقق ساخته تصویرسازی ذهنی هیجانات بود. تجزیه و تحلیل دادهها از طریق روش تحلیل تمایزات، انجام شد.
نقش سبکهای دلبستگی و ویژگیهای شخصیتی بعنوان پیشبینی کننده رفتار پرخطر سیگار کشیدن
یکی از رفتارهای پر خطر بین جامعه دانشجویی به اقتضای شرایط سنی بعضاً محیطی و تحصیلی سیگار کشیدن است.علل و عوامل مختلفی برای این پدیده می توان ذکر کرد. از جمله این عوامل می توان ویژگی های شخصیتی و سبک دلبستگی اشاره کردبه منظور بررسی این موضوع که تا چه اندازه سبک های دلبستگی و ویژگی های شخصیتی می تواند پیش بینی کننده و یا تسهیل کننده سیگار کشیدن در بین دانشجویان باشد نمونه ای به حجم ۳۶۰ نفر (۲۰۰ پسر و ۱۶۰ دختر) از دانشجویان دانشگاه های سیستان و بلوچستان و علوم پزشکی زاهدان به روش نمونه گیری در دسترسی انتخاب و پس از تعیین و تقسیم به دو گروه سیگاری و غیرسیگاری پرسشنامه و ویژگی های شخصیتی نئو (۱۹۸۸) و سبک های دلبستگی کولینز و رید(۱۹۹۱) بر روی آنها به مورد اجرا گذارده شد.آزمون های مورد استفاده در این تحقیق در آمار توصیفی میانگین و انحراف استاندارد و در آمار استنباطی آزمون t برای دو گروه مستقل و رگرسیون گام به گام می باشد.تحلیل های آماری انجام شده نشان می دهد ویژگی های شخصیتی و همچنین سبک های دلبستگی پیش بینی کننده معنادار رفتار پرخطر سیگار کشیدن در بین دانشجویان می باشد.بنابراین با توجه به تحلیل داده ها ،می توان به نتیجه دست یافت که عوامل شخصیتی و سبک های دلبستگی نقش کلیدی در رفتار پر خطر سیگار کشیدن ایفا می کنند.
بررسی تاثیر رضایت از حقوق و محیط سازمانی بر گردش شغلی با نقش میانجی فشار کاری و تعهد سازمانی، مورد مطالعه: معاونت نظارت مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی
محیط کار در دنیای امروز، تلاش سازمان ها را برای ورود به بازارهای جهانی و بقا و ماندگاری آنها را با چالشهایی روبرو کرده است. کار سازمانهای امروزی با افزایش پیچیدگی، تغییرات سریع و محیط کسب و کار رقابتی فزاینده شناخته می شود. یکی از عوامل موثر برای رویارویی با این محیط پیچیده رقابت شرکتها برای جذب کارکنان با کیفیت و نگهداری سرمایه های انسانی می باشد. در تحقیق حاضر به بررسی تاثیر رضایت از حقوق و محیط سازمانی بر گردش شغلی با نقش میانجی فشار کاری و تعهد سازمانی در معاونت نظارت مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی پرداخته شد. تحقیق فوق از نظر هدف، کاربردی واز منظور روش، توصیفی میباشد. تعداد نمونه، ۱۳۲ نفر از کلیه کارکنان معاونت نظارت مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی که به صورت تصادفی ساده و براساس فرمول کوکران انتخاب شد که با استفاده از آزمون کلومروف اسمیرینوف، تی تک نمونه ای و آزمون سوبل به بررسی تاثیر بین فرضیه ها پرداخته شد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که آماره آزمون بزرگتر از مقدار بحرانی t در سطح خطای ۵% یعنی ۱/۹۶ بوده و نشان می دهد همبستگی مشاهده شده معنادار است. بنابراین با اطمینان ۹۵% تمامی فرضیه ها به اثبات رسید و در پایان پیشنهاداتی ارائه شد.
تحول در نحوه کاربرد حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد
پژوهش حاضر به بیان این نکته می پردازد که نحوه کاربرد حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد همواره متاثر از تحولات روابط و موازنه قدرت اعضاء دائم این شورا بوده است. بر این اساس در دوره جنگ سرد با توجه به تخاصم و تضاد اعضاء دائم در قالب جهان دو قطبی و امکان و تمایل کمتر برای همکاری و مشورت این اعضاء در شورای امنیت، می توان شاهد استفاده وسیع آنان از حق وتو در جلسات علنی شورا بود. این نحوه کاربرد حق وتو پس از جنگ سرد با فروپاشی شوروی و نظام دوقطبی، فروکش کردن مخاصمات و تضادهای اعضاء دائم، امکان و تمایل بیشتر برای همکاری و مشورت در شورای امنیت، مماشات اعضاء دائم در مقابل یکدیگر و وجود مخالفت ها و ادعاها نسبت به حق وتو متحول شده و اثرات خود را به دو صورت نمایان ساخته است: نخست کاهش شدید تعداد وتوهای باز یا واقعی در جلسات علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد، دوم افزایش استفاده از وتوی پنهان عمدتا در مشورت های غیررسمی شورای امنیت سازمان ملل متحد.
جایگاه سازمان ملل متحد در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران
در نظام جهانی کنونی، یکی از موثرترین بازیگران تعیین کننده در روند مدیریت جهانی، سازمانهای بین المللی محسوب می شوند. این مسئله متاثر از اهمیت این سازمانها در قاعده مند کردن مناسبات بین الملل، ارتقاء تعاملات جوامع بشری، قانونگذاری بین المللی، حل وفصل مسالمت آمیز اختلافات و نظارت این سازمانها بر عملکرد دولتها است.تنها سازمان بین المللی متشکل از تمام کشورها، سازمان ملل متحد میباشد که هدف آن ایجاد صلح و آرامش در روابط بین الملل و میان کشورها میباشد. جمهوری اسلامی ایران از اولین کشورهایی بوده است که از ابتدای تاسیس سازمان ملل به عضویت آن در آمده است؛ رویکرد نقادانه به ساختار و اقدامات این سازمان از سوی ایران و برخی دیگر کشورها، در دهه های اخیر موضوعی بوده است که در سیاست خارجی این کشورها، دنبال شده است. از این رو پژوهش حاضر درصدد تبیین جایگاه سازمان ملل متحد در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران میباشد؛بنابراین این سوال اصلی مطرح می شود که در سیاست خارجی ج.ا.ایران، جایگاه سازمان ملل متحد چگونه است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال، از روش پژوهش توصیفی -تحلیلی و با استفاده از ابزار گردآوری کتابخانه ای و سایتهای اینترنتی استفاده شده است. نتایج یافته های پژوهش نشان می دهند که از ابتدای شکل گیری ج.ا. ایران، رویکرد انقلابی و رادیکالی به اقدامات و ساختار سازمان ملل در سیاست خارجی کشور وجود داشته است و این رویکرد بر دیگر رویکردها و استراتژیهای دنبال شده غالب بوده وهمواره روابط ایران و سازمان ملل متحد، به دور از یک تعامل پایدار بوده است.
نقش انگیزه مشارکت سازمانی بر اثربخشی قانون ارتقاء سلامت اداری (با تاکید به ماده ۲۸)
نشان از مشارکت کارکنان منوط به حضور رهبران پویا و دلسوزی است که به دنبال واکنش، انگیزه موثر و انطباق با چشم انداز سازمان هستند. هدف پژوهش حاضر بررسی رهبرانیست که زمینه ساز مشارکت کارکنان در سازمان ها هستند. ازاین رو با بررسی انگیزه مشارکت کارکنان، ماده ۲۸ قانون سلامت اداری را تبیین کردیم. رویکرد پژوهش حاضر به صورت مروری بوده و به تعداد ۴۳ مقاله و سایت های آنلاین مرتبط با پژوهش، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این گونه حاصل شد که رهبران تحول آفرین، رهبران فراگیر و رهبران مشارکتی می توانند خلاقیت، نوآوری، پویایی سازمانی، اثربخشی، عملکرد و سلامت اداری را تضمین کرده و انگیزه مشارکت در سازمان را گسترش دهند. این پژوهش شواهدی را ارائه می دهد؛ اول، سازمان ها با مشارکت کارکنان و توجه به انگیزه آنان می توانند نظام سلامت اداری خود را تقویت کرده و فساد را به حداقل برسانند؛ دوم، سازمان ها با مشارکت کارکنان می توانند، نقاط ضعف خود را به نقاط قوت و تهدید را به فرصت تبدیل کنند؛ سوم، سازمان ها با مشارکت کارکنان می توانند، خلاقیت و تغییر سازمانی در محیط متلاطم را تقویت کنند؛ چهارم، سازمان ها با ایجاد سیستم پیشنهاد سازمانی، می توانند به غنای شغلی کارکنان کمک کنند. ازاین رو پژوهش حاضر، شواهد ذکر شده را تحلیل و تبیین می کند.
بررسی نقش و جایگاه عدالت و حمایت سازمانی بر وفاداری سازمانی و نگرش گردش شغلی با تاکید بر مشارکت کارکنان در شهرداری ملارد
پژوهش حاضر باهدف تعیین نقش و جایگاه عدالت و حمایت سازمانی بر وفاداری سازمانی ونگرش گردش شغلی با تاکید بر مشارکت کارکنان در شهرداری ملارد انجام شد. روش پژوهشبرحسب هدف، کاربردی؛ برحسب زمان اجرای پژوهش، مقطعی؛ برحسب نوع داده، کمی؛ برحسبروش گردآوری داده ها و یا ماهیت و روش پژوهش، توصیفی-همبسیگی بود. جامعه آماری در اینپژوهش شامل کلیه کارکنان شهرداری ملارد به تعداد ۱۲۰۰ نفر در نظر گرفته شد و با استفاده ازروش نمونه گیری خوشه ای و از طریق جدول مورگان ، تعداد ۲۹۱ نفر به عنوان حجم نمونه انتخابشدند. در این پژوهش از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. به منظور سنجش روایی از روایی محتوا وسازه و به منظور سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ و ضریب پایایی ترکیبی استفاده شد کهضرایب به دست آمده نشان دهنده روایی و پایایی مناسب ابزار بودند. تجزیه وتحلیل داده های پژوهشدر دو بخش توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس ۳ انجام گرفت. نتایج حاصلاز پژوهش نشان دادند عدالت سازمانی و حمایت سازمانی با وفاداری کارکنان، مشارکت کارکنان ونگرش آنها به گردش شغلی رابطه مثبت و معنی داری دارد، همچنین در این میان مشارکت کارکناندر ارتباط بین عدالت و حمایت سازمانی و وفاداری کارکنان نقش میانجی را داشت.
ارتقای فرهنگ سازمانی و ایجاد زمینه های مشارکت و همکاری بین اعضای تیم
ارتقای فرهنگ سازمانی یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک سازمان است. فرهنگ سازمانی به مجموعه از ارزشها باورها رفتارها وعادت هایی اطلاق میشود که درون یک سازمان وجود دارد و تعیین کننده رفتار اعضای آن سازمان است. این فرهنگ میتواند بهعنوان یک هویت سازمانی عمل کند و باعث ارتقای تعهد و مشارکت اعضای تیم شود. ایجاد یک فرهنگ سازمانی مثبت و سازندهمیتواند به تقویت همبستگی و همکاری بین اعضای تیم و در نتیجه به بهبود عملکرد واحد یا سازمان کمک کند. برای ایجادزمینه های مشارکت و همکاری بین اعضای تیم ابتدا باید فرهنگ سازمانی سازمان را بررسی کرد و از ارزشها و اصولی که ترویجهمکاری و تعامل را تشویق می کنند حمایت کرد. ایجاد فضایی برای ارتباط و ارتباط موثر بین اعضای تیم از اهمیت بالایی برخورداراست. برگزاری جلسات مشترک تیم بیلدینگ و آموزش های گروهی می تواند به ایجاد فضایی برای تبادل ایده و همکاری بین اعضایتیم کمک کند. شناخت دقیق از نقاط قوت و ضعف هر فرد و توجه به نیازهای شخصیتی و حرفه ای آنها می تواند به تقویت همکاریو تعامل مثبت بین اعضای تیم کمک کند. در نهایت اعمال تشویق و پاداش برای همکاری و مشارکت به عنوان یک بخش از فرهنگسازمانی میتواند به تقویت همبستگی و تعامل مثبت بین اعضای تیم کمک کند.
بررسی رابطه مشارکت کارکنان در فرایند تصمیمگیری سازمانی با بهبود بهره وری
در محیط های رقابتی و پویای امروزی ارتقای بهره وری جزو اصلی ترین پیشنیازهای بقای سازمانها به شمار میرود. یکی از مهمترینالزامات ارتقای بهره وری پایدار، ارتقای بهره وری نیروی انسانی از طریق مشارکت دادن کارکنان در امر تصمیمگیری است. از سویدیگر بهبود کارآیی و بهره وری صنایع کوچک میتواند زمینه ساز برخورداری از اشتغالزایی موثر، مدیریت مناسب زنجیره تامین تولید،ایجاد ارزش افزوده و کاهش وابستگی به واردات بیرویه و همچنین توزیع مناسبتر درآمد در جامعه باشد. بنابراین؛ هدف اصلی دراین تحقیق بررسی مولفه های مرتبط با مشارکت کارکنان در فرآیند تصمیمگیری و تاثیر آنها در بهبود فرایندهای عملیاتی و ارتقاءبهره وری در تعدادی از صنایع کوچک و متوسط استان قزوین بوده، تا در نهایت به الگوی اجرای مشارکت کارکنان جهت ارتقایبهره وری نیروی انسانی در این بنگاه ها دست یابد. مولفه های مورد سنجش در این پژوهش عبارتند از: مشارکت، خالقیت و نوآوری،مهارت و استرس، وفاداری، سالمت روان، اضطراب، محیط سالم، صداقت و درستکاری، فشار کاری، باورها و ارزش ها. پژوهشحاضر از بعد هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی – تحلیلی است. جمع آوری داده ها به صورت میدانی انجام گرفته است و بهمنظور تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیات از آزمون T ،تحلیل عامل تاییدی و روش مدلسازی معادلات ساختاری استفادهمیشود. یافته های تحقیق نشان می دهد که با افزایش مشارکت کارکنان در تصمیم گیری سازمانی، متغیرهای مورد پژوهش، درحمایت و تحقق اهداف سازمانی نقش بسزایی دارند و از این طریق بهبود فرآیند های اجرایی و ارتقاء بهره وری کارکنان حاصلمی گردد.
بررسی تاثیر سبک رهبری، مشارکت در بودجه ریزی، عدالت در بودجه ریزی و اعتماد سازمانی بر تعهد سازمانی
هدف این پژوهش بررسی تاثیر سبک رهبری ، مشارکت در بودجه ریزی، عدالت در بودجه ریزی و اعتماد سازمانی بر تعهد سازمانی بوده است. روش اجرای پژوهش حاضر توصیفی-پیمایشی با استفاده از ابزار پرسشنامه است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کارکنان و کارشناسان سازمان دارایی شهر تهران، که در سال ۱۳۹۹ در یکی از پستهای سازمانی مشغول به انجام وظیفه هستند. براساس فرمول کوکران تعداد ۳۸۴ نفر از کارکنان و کارشناسان سازمان دارایی شهر تهران به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب می شوند.پایایی و روایی ابزارها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج به دست آمده نشان از پایایی و روایی مورد قبول برای ابزارها داشت. یافته های تحقیق حاکی از آن است که تاثیر سبک رهبری بر مشارکت در بودجه ریزی، عدالت رویه ای در بودجه ریزی و عدالت توزیعی در بودجه ریزی مثبت و معنادار است. همچنین مشارکت در بودجه ریزی بر عدالت رویه ای در بودجه ریزی، عدالت توزیعی در بودجه ریزی، اعتماد سازمانی و تعهد سازمانی تاثیر معنی دار دارد. تاثیر عدالت رویه ای در بودجه ریزی و عدالت توزیعی در بودجه ریزی بر اعتماد سازمانی معنی دار است. همچنین عدالت رویه ای در بودجه ریزی، عدالت توزیعی در بودجه ریزی و اعتماد سازمانی بر تعهد سازمانی تاثیر معنی دار دارد. با توجه به نتایج تحقیق میزان ۴۴ درصد واریانس مشارکت در بودجه ریزی، میزان ۴۱ درصد عدالت رویه ای، میزان ۳۳ درصد عدالت توزیعی، میزان ۳۰ درصد اعتماد سازمانی و میزان ۷۲ درصد واریانس تعهد سازمانی توسط مدل پژوهش تبیین می شود.