زمینه
تأثیر روشهای درمانی مکمل بر بهداشت مادر ، توجه سیاست گذاران ، متخصصان بهداشت و محققان در سطح جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه را به خود جلب کرده است. با این وجود ، شواهدی درمورد اینکه آیا زنان سیرالئون در دوران بارداری از داروهای گیاهی استفاده می کنند ، وجود دارد که احتمال ارائه مراقبت بهتر زایمان را محدود می کند.

هدف
این مطالعه به منظور تعیین شیوع و الگوی مصرف داروهای گیاهی در بین زنان باردار مراجعه کننده به کلینیک پیش از تولد در بیمارستان مادران سوم در سیرالئون انجام شد.

مواد و روش ها
یک مطالعه مقطعی در بین زنان باردار (۱۳۴ نفر) که حداقل ۱۸ سال سن داشتند و حداقل یک بارداری قبلی را تجربه کرده بودند ، با استفاده از مصاحبه چهره به چهره انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی ، تحلیل رگرسیون لجستیک تک متغیره و چند متغیره استفاده شد.

نتایج
میزان پاسخ ۷/۸۲ درصد بود. تقریبا دو سوم از زنان باردار گزارش داده اند که از داروهای گیاهی استفاده می کنند (۶۲٫۷٪). مصرف داروهای گیاهی بیشتر از مسیحیان مسلمان بودند. Luffa acutangula (L.) Roxb بیشترین داروی گیاهی مورد استفاده بود و بیشتر برای عفونت دستگاه ادراری و ادم پدال نشان داده شده بود. اثربخشی و ایمنی نسبت به داروهای متداول (۲/۷۰٪) عامل اصلی استفاده بوده است و بیشتر آنها استفاده از گیاهان را به متخصص بهداشت مادرانشان (۲/۹۵٪) اعلام نکرده اند.

نتیجه
استفاده از داروهای گیاهی در بین زنان باردار در این مطالعه بسیار گسترده بود. ارائه دهندگان سلامت مادر باید از این روش نسبتاً معمول آگاه باشند و به طور روزمره در مورد خطرات و مزایای احتمالی مرتبط با استفاده از گیاهان دارویی ، در مورد زنان باردار بحث و گفتگو کنند.