D-pinitol (3-O-methyl-D-chiro-inositol) یک ترکیب فعال زیستی شناخته شده با عملکردهای بیولوژیکی ضد دیابت و ضد اکسیدان است. طیف سنجی جرمی کروماتوگرافی با جرم (GC-MS) یک روش برای تعیین کمیت آن در شربت کربوهیدرات ، گوشت و نمونه بذر از قبرس تهیه شده است. تجزیه و تحلیل پس از مشتق شدن کربوهیدرات ها و پلیول ها به مشتقات اتر تری متیل سسیل انجام شد. غلظت D-pinitol در ۱۳ نمونه شربت کربوهیدرات ، در غلظتهای مختلف ۶۰/۴ ± ۷۶/۶۵ – – ۴۴/۷۷ ۲ ۷۷/۲ m 44 / 0mg / گرم (میانگین: ۸۰/۴ ۶۸ ۵۸/۶۸ g از گرم / گرم ، ۱۳ / n) بود. در دو نمونه تجاری ، در غلظت های کم نسبی متوسط ​​(۱٫۵۴٫ ۹۶/۲۱ and 21/3 m 44/44 m 44 / 0mg / گرم) مشخص شد و زون احتمالی را آشکار ساخت. با این حال ، این نیاز به بررسی بیشتر دارد به طور مشابه ، در غلظت های بالا در نمونه های گوشت کربوهیدرات ، در غلظت های ۷۲/۳ .۲۰ ۲۰/۵۳ ۵۳ ۵۳/۳ .۵ ۵۴/۵۸ ۸۲ / ۳mg / g (میانگین: ۷۶/۳ m 78/0 m 53 / 0mg / گرم ، = ۳) تعیین شد. از طرف دیگر ، نمونه های بذر در D-pinitol (