گیاهان دارویی منبعی برای طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند. در مطالعه گزارش شده در اینجا ، ما یک مطالعه مقایسه ای بین پنج گیاه دارویی با منشأ جغرافیایی یکسانی انجام داده ایم: منطقه همدان در غرب ایران و در همان شرایط طبیعی در حال رشد است. میزان کل فنلها و کل فلاونوئیدها برای قسمتهایی از این گیاهان مورد استفاده در داروهای پرطرفدار ایران مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این ، فعالیت های آنتی اکسیدانی برای این قسمت ها با استفاده از تست ویتامین C معادل ظرفیت آنتی اکسیدانی (VCEAC) نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که فعالیتهای آنتی اکسیدانی در بین قسمتهای مختلف گیاه مورد استفاده در این مطالعه بسیار متفاوت بوده و برخی گیاهان سرشار از آنتی اکسیدانهای طبیعی به ویژه برگهای گیاه Lavandula officinalis و Melissa officinalis هستند. همبستگی مثبت بین محتویات فنلی کل یا فلاونوئید با VCEAC با ضریب همبستگی به ترتیب ۹۶۲/۰ R2 و ۹۶۲/۰ R2 به دست آمد. این یافته ها نشان می دهد که فنلهای موجود در این گیاهان فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی را ارائه می دهند.