در این مطالعه منابع ، بزرگی و ترکیبات شیمیایی آلودگی هوا خانگی (HAP) و قرار گرفتن در معرض شخصی در خانوارهای سنتی تبتی بررسی شده است. ما در معرض قرار گرفتن در معرض شخصی ۲۴ ساعته به PM2.5 و غلظت کربن سیاه و سفید (BC) منطقه آشپزخانه ، به ترتیب با استفاده از MicroPEMs و microAeths اندازه گیری کردیم. غلظت هیدروکربن آروماتیک چند حلقه ای (PAH) و غلظت عناصر معدنی از طریق تجزیه و تحلیل پست از زیر مجموعه ای از فیلترهای نمونه MicroPEM اندازه گیری شد. نظرسنجی خانوارها درمورد جمعیت شناسی شرکت کنندگان ، استفاده از آشپزخانه ، سوخت خانگی ، رفتارهای آشپزی و سبک زندگی جمع آوری شد. نتایج تأیید می کنند که سوزاندن هیزم و مایع بلوط ، عمدتا برای پخت و پز ، منجر به قرار گرفتن در معرض PM2.5 و BC بالا می شود. میانگین غلظت هندسی (فاصله اطمینان ۹۵٪ ، CI) برای PM2.5 74.3 (6/53 ، ۱۰۳) میکروگرم بر مترمکعب و غلظت میانگین انحراف معیار (SD) حساسیت به دست آمد / ۰۱/۵ ۴٫ ۹۰/۴ میکروگرم بر مترمکعب برای سال قبل از میلاد و ۳۶۴ ± ۲۹۴ ng / m3 برای ۱۵ PAHs شناسایی شده به ترتیب. میانگین حسابی ± SD از غلظت جرم ۲۴ عنصر شناسایی شده در بازه زمانی از ۰٫۹۱ ng 0.76 ng / m3 (Co) تا ۳۵/۱ ۳۱ ۳۱/۱ میکروگرم بر متر مکعب (Si) است. تجزیه و تحلیل آماری ما بیشتر نشان می دهد که غلظت بالای PM2.5 ، قبل از میلاد مسیح ، و بسیاری از PAHs و فلزات ، به طور قابل توجهی با روستای عشایری ، شرایط فقیرتر اجاق گاز / دودکش و سوزاندن سرخک بلوط همراه است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض قابل توجهی HAP در خانواده های تبت شیوع دارد و نیاز به اقدامات فوری برای کاهش اثرات منفی بر سلامتی محیط زیست دارد. داده های مشاهده ای همچنین احتمال دیگر منابع مهم (مانند ترافیک و سوزاندن زباله) را که در معرض دید شخصی قرار گرفته اند ، نشان داد. این یافته ها درک ما از قرار گرفتن در معرض HAP و خطرات بالقوه سلامت در جوامع تبت را بهبود می بخشد و به اطلاع رسانی راهکارهای کاهش HAP در خانواده های تبتی و بعد از آن کمک می کند.